Tuinaanleg

Heeft u het tuinontwerp gezien en bent u tevreden en geeft u akkoord op onze scherpe offerte voor de tuinaanleg? Dan gaan onze specialisten aan de slag en zetten het plan om in werkelijkheid. Hiervoor werken wij altijd met een strakke en efficiënte planning. Wij komen altijd onze afspraken na en gaan efficiënt en netjes te werk. Voor elk gedeelte hebben wij onze eigen specialist in zijn of haar vakgebied. Ondanks dat u weet wat de prijs is denken wij ook tijdens de aanleg met u mee en zijn flexibel in onze werkzaamheden. Of het nou om terrasoverkappingen, grondwerk, beplanting, beregening, verlichting, bestrating of waterbouwkundige werkzaamheden gaat.

Tuinbestrating

Naast het aanleggen van beplanting specialiseren wij ons ook in het bestraten van uw tuin. Opritten, tuinpaden, trottoirs, speelpaden parkeerplekken en terrassen. Niets is ons te gek.

Bestraten is een specialisme wat niet iedere hovenier onder de knie heeft en is een vak apart! Ook als uw terras of oprit verzakt is bent u bij ons aan  het goede adres.

Onze specialisten zorgen voor de juiste fundering en ondergrond, dit is immers de basis van een goed aangelegde tuin. Hierdoor gaan we verzakken tegen en heeft u tientallen jaren plezier van uw bestrating.

Tuinonderhoud

Een tuin die goed onderhouden is, is een parel voor uw perceel. Daarnaast is het een specialiteit om te tuin zo goed mogelijk te onderhouden. Weten wat welke plant nodig heeft vergt kennis en passie. Onze specialisten staan voor u klaar zodat u het hele jaar door kunt genieten van uw tuin zonder de tuin zelf te hoeven onderhouden.

Gaat het om de hele tuin of juist een gedeelte? Wij staan voor u klaar. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen beteken met tuinonderhoud.

Grondwerken

Grondwerken of grondverzet! Het begint allemaal bij de bodem van uw tuin. Er zijn een aantal factoren die meespelen voor een goede bodem! Zo moet bij Grondwerken de bodem zuurstof doorlatend zijn en er moet gezorgd worden voor een goede afwatering. Het is ontzettend belangrijk voor de groei van uw planten dat dat uw tuin een rijk bodemleven bevat. Niet alleen voor de planten maar ook met bestraten en bouwwerken is een goede bodem van essentieel belang. U bent bij Zandbergen aan het juiste adres als het gaat om grond verzetten.

Omdat planten de kans moeten krijgen om goed te wortelen, controleren we de grond of deze daar wel geschikt voor is. Grondwerken is een vak apart en zo kijken we bijvoorbeeld of de grond in goede conditie verkeert. Alleen dan kunnen we een groeigarantie geven. De bovenste laag wordt omgespit en er wordt gecontroleerd of er dieper in de bodem storende lagen zitten. Dit klan bijvoorbeeld door heien verglonken zijn en geen zuurstof en water meer doorlaten.

Afhankelijk van de conditie van de bodem en uw tuinwensen voeren we graafwerkzaamheden uit. Dat gebeurt handmatig of met kranen en graafmachines. Wij beschikken over professionele machines voor grof en fijn grondwerk. Alle bekabeling en leidingen voor verlichting en beregening leggen we zorgvuldig aan. Natuurlijk ontzien we het bestaande netwerk van kabels en leidingen. Waar nodig brengen we drainage aan, zorgen we voor verharding met zandbedden en voor extra grond voor ophogingen. Is het grondwerk gereed, dan ruimen we de tuin op en voeren het afvalmateriaal af. Eventueel brengen we tijdelijke voorzieningen aan, zoals rijplaten en noodbestrating. Uw tuin is nu klaar voor bestrating en beplanting. Dankzij de voorbereidende grondwerkzaamheden kunt u daarvan jarenlang genieten.

Kortom grondwerken is een specialisme dat u aan de specialist moet overlaten. Neem vandaag nog contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan voor Grondwerken

Terrasoverkappingen

Een terrasoverkapping dient vaak als aanbouw voor uw woning. Wat we ook steeds vaker zien is een vrijstaande overkapping achterin de tuin of aan de zijkant van het huis. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om overkappingen. Zo kunt u bij ons terecht voor pergola’s carports en veranda’s en deze zijn te verkrijgen in verschillende soorten materiaal. Denk hierbij aan aluminium, hout, lariks, Douglas hout, polycarbonaat en eikenhout. Wat voornamelijk veel voorkomt is het Douglas hout. Dit zie je steeds meer als terrasoverkapping.

Voor het maken van houten terras overkappingen bent u bij Zandbergen aan het goede adres! Wij mogen ons na jarenlange ervaring een echte specialist noemen op het gebied van overkappingen. Wat steeds populairder wordt is lichtstralen in de overkapping zo komt het zonlicht naar binnen en heeft u een natuurlijke verlichtingsbron in uw terrasoverkapping verwerkt. Wij werken uitsluitend met kwalitatieve producten en zorgen dat u altijd tevreden bent.

Vijverbouw- en onderhoud

Wilt u een prachtige vijver in uw tuin? Dan zijn wij ook uw partner! In samenwerking met RMK vijvershop maken we verschillende vijvers waar u het gehele jaar van kunt genieten.
Zo zijn er verschillende mogelijkheden in vijverbouw. Gaat het om een zwemvijver, koivijver, natuurlijke vijver of  een waterspiegel die uw tuin extra tint geeft? Wij realiseren uw wensen! Ook kijken wij naar welke producten passen bij het type vijver, zodat u de juiste producten gebruikt en langer van uw vijver kunt genieten met een optimaal leefklimaat voor plant en dier!.

In de realistie houden wij direct al rekening met het gebruiktsdoel en welke materialen er in aanmerking komen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten en maten folie. Zo kun je nu ook een vijverzak op maat bestellen naar uw eigen wensen met een optimaal en strakke afwerking.

Ook belangrijk… passende beplantingsplan voor uw vijver en een passend filtersysteem wat goed is voor uw vijver en/of vis.

Net als de rest van uw tuin, heeft ook uw vijver onderhoud nodig. Goed onderhoud van uw vijver voorkomt dat uw vijver groen word en gaat stinken. Onderhoud is ook goed voor plant en dier wat in de vijver leven. Ook heeft u filtersysteem onderhoud nodig om zijn resultaat maximaal te houden.

Renovatie

Heeft uw tuin een echte opknapbeurt nodig? Wij komen dan graag bij u om alle mogelijkheden voor het restylen van uw tuin te bespreken. Dan bespreken wij samen met u voorstellen om uw tuin te renoveren met behoud van oude, dierbare elementen, die u graag wilt behouden.

Gazonhernieuwing:
Ook kunnen wij uw gazon vernieuwen. Wij dragen dan zorg voor de verwijdering van het oude gras en leggen vervolgens een nieuw gazon aan. Dat kan door middel van zaaien, maar ook door het leggen van graszoden.